Νεα

επιστροφή

Μοιραστείτε το άρθρο

ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ - Creo Dance Company I 1 - 6 Ιουνίου Ι Σύγχρονο Θέατρο Ι Αθήνα

Μπάμπης Παπαδόπουλος ανανεώνει τη συνεργασία του με τη χορογράφο και χορεύτρια Πωλίνα Κρεμαστά —συνεργασία που ξεκίνησε το 2018 με την παράσταση "Βορεάδες", η μουσική της οποίας κυκλοφορεί σε cd και streaming / download από την Puzzlemusik— στο "ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ", τη νέα δουλειά της ομάδας σύγχρονου χορού Creo Dance Company που παρουσιάζεται από την Τετάρτη 1 έως την Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου (Ευμολπιδών 45, Αθήνα). 

IN[A]HABIT        IN[A]HABIT _ teaser 2      N[A]HABIT _ teaser 3

 

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά   —   Σκηνογραφία/Κοστούμια: Ανδρέας Σκούρτης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Ερμηνεύουν: Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Γιώργος Βασιλόπουλος, Νίκος Γρηγοριάδης, Βάσια Ζορμπαλή

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα  —   Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Κεφερλής

Α’ βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου  —   Β’ βοηθός χορογράφου: Σίσσυ Μαρμαριτσάκη

Graphic design/φωτογραφία/video: Παναγιώτης Ανδριανός — Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης | Ρέον ΑΜΚΕ

 

Εισιτήρια : http://www.viva.gr/tickets/dance/inahabit/

 

Το έργο “ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ” είναι μία χωροποιητική συνύπαρξη σκηνογραφίας, χορού και μουσικής. Αναζητά την ανθρώπινη κατάσταση και κατοίκηση, μέσα από την εξερεύνηση του οικείου και το παιχνίδι με το ανοίκειο. Τα σώματα των χορευτών/τριών πλάθουν και πλάθονται από το χάρτινο ποτάμι, το οποίο ρέει από μία αέναη πηγή παραγωγής. Συνδιαμορφώνουν τοπία και τα οικειοποιούνται.

Το λογοπαίγνιο του τίτλου “in(a)habit” φανερώνει μία ανοιχτότητα νοημάτων. Το “μέσα” (in) ορίζει έναν τόπο, ενώ το “μία” (a) υπονοεί μία αμφισημία, αφήνει χώρο για το “άλλο”. Στη συνέχεια η λέξη “συνήθεια” (habit) συναντάται ελεύθερη, ποιητική. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται και η ενέργεια του κατοικώ (inhabit). Η ομάδα την ενσωματώνει και επαναμαγεύεται στις εσοχές της. Κατοικώ σημαίνει είμαι παρών/ούσα, ανήκω μέσα από πράξεις οικειοποίησης. Ανάμεσα στα σώματα και την ύλη κατοικεί και κατοικείται η μουσική και ο ήχος προτείνοντας και διανοίγοντας αόρατα τελετουργικά τοπία.

          «Εντελώς επάξια αλλά ποιητικά κατοικεί ο άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη». Φ. Χαίλντερλιν

“Όταν ο Χαίλντερλιν μιλά για κατοικείν, έχει κατά νου το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της ανθρώπινης εμπειρικής ύπαρξης”, εξηγεί ο Χάιντεγκερ και συμπληρώνει, “μόνο το ποιείν αφήνει το κατοικείν του ανθρώπου να είναι κατοικείν”.

 

 

 


top