Δισκογραφιαεπιστροφή

Μοιραστείτε το άρθρο

Tracklist

1. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΧΤΕΣ (Χρήστος Μπράβος)
2. ΕΝΤΕΚΑ ΜΑΡΑΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
3. ΤΑ ΣΤΑΧΥΑ ΜΑΔΩ (Ζήσης Οικονόμου)
4. ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ
5. ΤΟΣΟ ΓΕΡΤΗ (Δημήτρης Ι. Αντωνίου)
6. ΠΑΘΟΣ ΣΕ ΡΟΗ
7. ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΑΝ ΠΟΥΛΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ (Μηνάς Δημάκης)
8. ΓΛΕΝΤΙ
9. ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (Θεόδωρος Ντόρρος)
10. ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ... (Έμιλυ Ντίκινσον)
11. ΤΟ ΡΟΚ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ


Buy/Listen Online

iTunes Amazon YouTube Music Spotify

Γεννηθήκαμε Χτες
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Puzzlemusik, 2023


Λίγο καιρό μετά από την κυκλοφορία του digital ep «IN[A]HABIT: Μουσική από την παράσταση χορού» (Puzzlemusik, Οκτώβριος 2022) και του άλμπουμ «Electric Solo» (Defkaz, Δεκέμβριος 2022), ο Μπάμπης Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το όγδοο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο «Γεννηθήκαμε Χτες».

Το άλμπουμ συγκεντρώνει τρία σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, τρεις «πρωτιές» στην ως τώρα προσωπική δισκογραφία του: για πρώτη φορά ηχογραφεί τραγούδια, για πρώτη φορά μελοποιεί ποιήματα και για πρώτη φορά τραγουδά και ο ίδιος.

Περιλαμβάνει 5 οργανικά κομμάτια και 6 ποιήματα των Χρήστου Μπράβου, Μηνά Δημάκη, Θεόδωρου Ντόρρου, Ζήση Οικονόμου, Δημήτρη Ι. Αντωνίου, Έμιλυ Ντίκινσον (μετάφραση: Μαρία Δαμολή) - στα 3 από αυτά τραγουδάει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και στα υπόλοιπα τρία οι Χρήστος Σαπουντζής, Εύη Μάζη και Ανθή Κύρκου.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί ψηφιακά σε Spotify, iTunes/Apple, Deezer, Tidal και άλλες υπηρεσίες streaming  από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και στα δισκοπωλεία σε CD από την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ενώ η έκδοσή του σε διπλό βινύλιο τον Ιούλιο του 2023.

Τον βασικό ηχητικό κορμό του αποτελούν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στην κιθάρα και ο Πέτρος Δαμιανίδης στο κοντραμπάσο. Οι δυο τους ως ντουέτο θα εμφανιστούν στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus στην Αθήνα, καθώς και στις συναυλίες που θα ακολουθήσουν σε άλλες πόλεις, για την επίσημη πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.

Στις ηχογραφήσεις σε μερικά από τα κομμάτια του άλμπουμ συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί: Εύα Ντούρου (θέρεμιν), Γιώτης Δαμιανίδης (κιθάρα), Ηλίας Κατσιάνος (κιθάρα), Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα), Ασκληπιός Ζαμπέτας (κιθάρα). Οι κιθάρες των δύο τελευταίων μαζί με αυτή του Μπάμπη Παπαδόπουλου ακούγονται στο single «Πάθος σε Ροή», προπομπό του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Σε δύο από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ συμμετέχει στα τύμπανα ο Χρήστος Γερμένογλου. Η μία είναι στο ποίημα «Ελπίδα» της Έμιλυ Ντίκινσον, ήταν μάλιστα η τελευταία ηχογράφησή του πριν φύγει από τη ζωή, και η δεύτερη είναι στο οργανικό «Το Ροκ του Καραγκιόζη», που πρωτοεμφανίστηκε στους τίτλους τέλους της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει σε digital single και είναι η πρώτη φορά που θα συμπεριληφθεί σε φυσικό φορμάτ. Στο άλμπουμ υπάρχει ακόμη ένα οργανικό κομμάτι που προέρχεται από soundtrack, το «Γλέντι» από την ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη «Ussak...χρόνια μετά»,  το οποίο επίσης εμφανίζεται για πρώτη φορά σε άλμπουμ.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Royal Alzheimer Hall με μηχανικούς ήχου τον Τίτο Καργιωτάκη και τον Χρήστο Χαρμπίλα.

P&C 2023 Puzzlemusik under license by Babis Papadopoulos

 

 

 

 


Credits

μουσική - ενορχήστρωση

Μπάμπης Παπαδόπουλος

 

ποίηση

Χρήστος Μπράβος (1948-1987), Ζήσης Οικονόμου (1909-2005), Δημήτρης Ι. Αντωνίου (1906-1994), Μηνάς Δημάκης (1913-1980), Θεόδωρος Ντόρρος (1895-1954), Έμιλυ Ντίκινσον (1830-1886)

 

συντελεστές

κιθάρες: Μπάμπης Παπαδόπουλος και Γιώτης Δαμιανίδης, Ασκληπιός Ζαμπέτας, Ηλίας Κατσιάνος, Πάνος Παπάζογλου

κοντραμπάσο: Πέτρος Δαμιανίδης

τύμπανα: Χρήστος Γερμένογλου

θέρεμιν: Εύα Ντούρου

φωνές: Μπάμπης Παπαδόπουλος και Ανθή Κύρκου, Εύη Μάζη, Χρήστος Σαπουντζής

ηχογράφηση, μίξη, mastering, παραγωγή: Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας

φωτογραφίες / σχεδιασμός εξωφύλλου: Σίμος Σαλτιέλ / Red Creativetop