Δισκογραφιαεπιστροφή

Μοιραστείτε το άρθρο

Tracklist

1. Στις όχθες του Σεγκιάχ
2. Χαλασιά - Απόγευμα στην Κασσώπη
3. Και οι μέρες κυλούσαν ήρεμα
4. Συνάχης
5. Μετά
6. Πρεβεζάνικο
7. Χορεύετε;

Electric Solo
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Defkaz, 2022


Το 2008 ήταν η χρονιά που ηχογράφησα τον πρώτο προσωπικό δίσκο και η χρονιά που ξεκίνησα να παρουσιάζω ζωντανά το πρότζεκτ «Electric Solo». Από τότε, έγιναν πολλές συναυλίες, κυκλοφόρησαν οι επόμενοι προσωπικοί δίσκοι μου, δίσκοι συνεργασίας κ.ά. Πολλά από τα κομμάτια τους περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο αυτού του πρότζεκτ και παρουσιάζονται ζωντανά σε όλες τις συναυλίες με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ακολουθώντας την ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς η οποία επηρεάζεται από τον χώρο, τη σύσταση του κοινού και τη δική μου αυτοσχεδιαστική διάθεση την κάθε στιγμή.

Ένα από αυτά τα βράδια, ο Γιάννης Κουφαελάς με πλησίασε και μου πρότεινε να εκδώσει το πρότζεκτ «Electric Solo» στην εταιρεία DEFKAZ. Έτσι έγινε η ζωντανή ηχογράφηση αυτού του δίσκου τον Ιούνιο του 2022 σε έναν αγαπημένο χώρο, χωρίς κοινό αυτήν τη φορά, το στούντιο Royal Alzheimer Hall. Στο δίσκο αυτό, επέλεξα κομμάτια που έχουν ήδη ηχογραφηθεί στην προσωπική μου δισκογραφία, καθώς και θέματα τα οποία επιλέγω ως βάση για αυτοσχεδιασμό όλα αυτά τα χρόνια.

Καλή ακρόαση

Μπάμπης Παπαδόπουλος, Δεκέμβριος 2022


Credits

μουσική - ενορχήστρωση: Μπάμπης Παπαδόπουλος

guitar, loops, fx: Μπάμπης Παπαδόπουλος

η ηχογράφηση έγινε στις 26 και 27 Ιουνίου του 2022 στο στούντιο Royal Alzheimer Hall με μηχανικό ήχου τον Τίτο Καργιωτάκη, η μίξη έγινε από τον Τίτο Καργιωτάκη και το master από τον Τίτο Καργιωτάκη και τον Χρήστο Χαρμπίλα

παραγωγή: Γιάννης Κουφαελάς

σχεδιασμός: Red Creative 

φωτογραφίες: Σίμος Σαλτιέλtop