Δισκογραφιαεπιστροφή

Μοιραστείτε το άρθρο


Buy/Listen Online

iTunes Amazon Spotify

Απ’τη Σπηλιά του Δράκου (Επανέκδοση 2021 Remaster)
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Puzzlemusik, 2021


Επανέκδοση από την  Puzzlemusik σε CD και streaming/download του άλμπουμ «Απ΄ τη Σπηλιά του Δράκου» του Μπάμπη Παπαδόπουλου σε remaster από τον Τίτο Καργιωτάκη που είχε κάνει και το mastering της πρώτης έκδοσης τo 2010.

Η πρώτη έκδοση έχει εξαντληθεί από χρόνια και επανεκδίδεται τώρα με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας της Puzzlemusik στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων που θα κορυφωθούν το φθινόπωρο του 2021, αλλά και την περσινή επέτειο των 10 χρόνων από την πρώτη έκδοση του δίσκου.

Το «Απ΄ τη Σπηλιά του Δράκου» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 26 Απριλίου του 2010 και γνώρισε τόσο καλλιτεχνική όσο και εμπορική επιτυχία την περίοδο της πρώτης κυκλοφορίας του και με το πέρασμα του χρόνου έχει αποκτήσει τη θέση του κλασικού άλμπουμ της ελληνικής δισκογραφίας

Το νέο CD θα διανέμεται κατά τη διάρκεια του Μαρτίου στα δισκοπωλεία, που αν και κλειστά ως φυσικοί χώροι, λειτουργούν online. Η ψηφιακή έκδοση είναι διαθέσιμη σε υπηρεσίες streaming & download από τις 12 Μαρτίου 2021.

Στο άλμπουμ, το οποίο ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 στο στούντιο Royal Alzheimer Hall με μηχανικό ήχου τον Τίτο Καργιωτάκη, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει οργανικές εκδοχές ρεμπέτικων τραγουδιών της δεκαετίας του 1930 των: Γιώργου Μπάτη, Μάρκου Βαμβακάρη, Βαγγέλη Παπάζογλου, Ιωάννη Χαλικιά, Κώστα Μπέζου, Τέτου Δημητριάδη – χρονολογική εξαίρεση αποτελεί το «Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι» του Απόστολου Καλδάρα που ηχογραφήθηκε πρώτη φορά το 1948.


Credits

Μπάμπης Παπαδόπουλος : κιθάρες

Δημήτρης Βλαχομήτρος : μπουζούκι

Διονύσης μακρής : κοντραμπάσο

Γιώργος Χριστιανάκης: πιάνο

 

Ενορχήστρωση – Παραγωγή : Μπάμπης Παπαδόπουλος

Mastering: Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας

2021 Remaster: Τίτος Καργιωτάκης 

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Red Creativetop